Ana sayfa
  Aktif KonularAktif Konular  Forum üyelerini gösterÜye Listesi  TakvimTakvim  Forumlarda AraAra  YardımYardım
  Kayıt OlKayıt Ol  Giriş YapGiriş Yap
Eserleriniz
 Melodik Forum : Müzik : Eserleriniz
Mesaj icon Konu: müzisyen73 çalışmalar Gönder Yeni konu aç
Sayfa   8 İleri >>
Yazan Mesaj
müzisyen73
Tecrübeli Kullanıcı
Tecrübeli Kullanıcı

Ülke: Türkiye
Online Durumu: Offline
Alıntı  müzisyen73 Cevaplabullet Konu: müzisyen73 çalışmalar
    Gönderen: 17 Şubat 2008 saat 16:04
Ses kartı konusunda haklısınız ilk fırsatta değiştirmem gerekli. Bu arada melodik.net e üye olduktan sonra bilgisayarla yaptığım ilk aranjemi yaptım. Biraz gecikmeli de olsa oldu :) Keşke Cubase biraz daha pratik olsa idi. Mesela şarkının sonunu bilgisayarda nasıl keseceğimi bilemedim.

Rapide upload ettim. Dinleyip fikrinizi söylerseniz memnun olurum.

IP Kayıtlı IP
nebukenazar
Yetkili Kullanici
Yetkili Kullanici
Çıplak Ayak

Alıntı  nebukenazar Cevaplabullet Gönderen: 17 Şubat 2008 saat 16:12
Konuyu eserleriniz forumuna taşıdım...

Mesaj yazarken forum kurallarına ve de mesajları nereye hangi şekilde açmamız gerektiğine dikkat edersek, çok daha verimli sonuçlar alabiliriz.
IP Kayıtlı IP
müzisyen73
Tecrübeli Kullanıcı
Tecrübeli Kullanıcı

Alıntı  müzisyen73 Cevaplabullet Gönderen: 18 Şubat 2008 saat 14:21
Cubase'i hiç bilmediğim için ne yazıkki çok yüzeysel olarak kullanıyorum. Yaptığm tek şey kanal kanal org çalıp kaydetmek.

Şu Cubase'in kimbilir ne özellikleri var. Menüler açıldıkça açılıyor. Vst enstrumanları sözüne çok rastlıyorum çok yerde. Cubase'in içinde enstruman mı var?

Yine deneme amaçlı Karlı Kayın Ormanı'nını yaptım. Eğer dinlerseniz ve menfi müsbet yorumda bulunursanız gerçekten çok memnun olurum arkadaşlar.

Bir de yaptığımız çalışmaları rapidshare'nin haricinde upload edebileceğimiz bir site var mı arkadaşlar? Özellikle tıklar tıklamaz indirilmesini mümkün kılan upload siteleri varsa bence daha iyi olur.

Teşekkürler
IP Kayıtlı IP
wentor
Yetkili Kullanici
Yetkili Kullanici

Alıntı  wentor Cevaplabullet Gönderen: 18 Şubat 2008 saat 16:26
Vst enstrümanlar Cubase'de ve Fruity Studio ya da Sonar gibi sequncer programlarda kullanabileceğiniz enstrümanlar. Cubase ile birlikte gelen birkaç adet VST olması gerek. Sizin sonradan ekleyebileceğiniz ücretsiz olanlarının yanında daha büyük boyutlarda ücretli olanları da mevcut. İstediğiniz her türlü enstrümanı bu sayede parçalarınızda kullanabiliyorsunuz. Bunların yanında yine SoundFont formatında, VST enstrmanlara göre daha ufak boyutta olan enstrümanlarda var. Cubase ile ilgili bölümlerde araştırma yaparsanız çok daha ayrıntılı bilgilere ulaşabilirsiniz.
IP Kayıtlı IP
müzisyen73
Tecrübeli Kullanıcı
Tecrübeli Kullanıcı

Alıntı  müzisyen73 Cevaplabullet Gönderen: 18 Şubat 2008 saat 16:32
Peki Cubase'e bu Vst enstrumanlar nasıl ekleniyor? Benim kullandığımda mevcut olup olmadığını nasıl anlayabilirim?
IP Kayıtlı IP
wentor
Yetkili Kullanici
Yetkili Kullanici

Alıntı  wentor Cevaplabullet Gönderen: 18 Şubat 2008 saat 20:20

Aşağıdaki örnekte arkadaş Groove Agent adlı vsti'yi nasıl kullandığını anlatmış. Forumdaki Cubase  bölümünü okuyup takıldığınız konularda aramaya yaparsanız pek çok soruya cevap bulabilirsiniz.

IP Kayıtlı IP
nebukenazar
Yetkili Kullanici
Yetkili Kullanici
Çıplak Ayak

Alıntı  nebukenazar Cevaplabullet Gönderen: 18 Şubat 2008 saat 23:45
Yazan: müzisyen73

Cubase'i hiç bilmediğim için ne yazıkki çok yüzeysel olarak kullanıyorum. Yaptığm tek şey kanal kanal org çalıp kaydetmek.

Şu Cubase'in kimbilir ne özellikleri var. Menüler açıldıkça açılıyor. Vst enstrumanları sözüne çok rastlıyorum çok yerde. Cubase'in içinde enstruman mı var?

Yine deneme amaçlı Karlı Kayın Ormanı'nını yaptım. Eğer dinlerseniz ve menfi müsbet yorumda bulunursanız gerçekten çok memnun olurum arkadaşlar.

Bir de yaptığımız çalışmaları rapidshare'nin haricinde upload edebileceğimiz bir site var mı arkadaşlar? Özellikle tıklar tıklamaz indirilmesini mümkün kılan upload siteleri varsa bence daha iyi olur.

Teşekkürler

Vst : Virtual studio technology, vsti: Virtual studio technology İnstruments, DXİ:direct X instr., RTAS: real time audio suite ....

Yukarıda yazdıklarım belli programların (Steinberg Cubase, Cakewalk sonar, Protools ...) kendileri için geliştirdikleri plug in (eklenti) formatlarıdır.En yaygını Steinberg firmasının vst/vsti teknolojisidir.Buna karşı DXİ ise, piyasada üstünlük sağlamak için Cakewalk ın geliştirdiği Direkt X tabanlı başka bir formattır.RTAS ise protools için geliştirilmiştir.DXİ zamanla cakewalk ürünlerinde vst çeviriciler kullanılmaya başlandıktan sonra geri planda kalmıştır.

E peki bu eklentiler neler yaparlar?

Cevap basit müzikal olarak herşeyi.VST eklentiler ile elindeki ses dosyasına efekt katabilirsin, belli işlemlerden geçirebilirsin (eq, compression, limit, gain ...) Ses dalgalarının dalga formlarını değiştirebilirsin (vocader, synts...)
VSTİ dediğimiz eklentiler ise enstrumanlardır.Yüksek ses kalitesi ile örneklenmiş sesler ile bass guitarist, baterist... olabilirsin.Ki günümüz sample ve vst teknolojileri ile 250GB gibi yer kaplayabilen vsti ler piyasaya sürülmüştür. (en populer arabirim Native İnstrument Kompakt...)

Bu vst/vsti leri midi kanalı açarak, midi sinyalleri ile tetikleterek (ister mouse ile yazdığın ister herhangi bir midi contorller kullandığında) sesleri duyabilir hale getirirsin.

SF2: soundfont ise bir örnekleme formatıdır (diğerleri .nki, .akai, .giga...) EMU firmasının geliştirdiği, vst çok meşhur olmadığı dönemlerden kalma bir formattır.Diğer ürünlere göre 2 üstünlüğü vardı.1-%80 soundfont dosyası free dir ve internetten indirilebilir (hala var mı bilmiyorum en son 6 sene önce kullandım) 2-Creative EMU şirketini alınca soundblaster ses kartları ile hardwared olarak uyumlu hale getirilmişti (creative ses kartılarınızın bütünleşik ramlerine yüklediğiniz taktirde hiç bir şekilde işlemci performansı kaybetmeden kullanabiliyordunuz.Örneğinde ben audigy2 ses kartı varken üzerinde 4MB ram vardı ki bunu sonradan 32 MB daha takarak atırmıştım-audigy ses kartı 32MB olan tek kişi idim herhalde TürkiyedeBig%20smile) Ancak sf2, günümüzün GB larca büyüklükteki yüksek kalitede işlenmiş seslerinin yanında artık cılız kalır oldu.Ama bence free olması hala avantajdır.

Sonuçta vst ve plug in olarak sitede araştırırsan, vst isimlerine nasıl, ne amaçla kullanıldıklarına ulaşabilirsin.

Ekelediğin şarkı bu arada çok şirin olmuş.Eğer tek tek kanal kanal çaldıysan, cubasede yada sequencer olarak ne program kullanacaksan, bu kullanacağın programda hakimiyetin artıkça iyi şeyler ortaya koyabilceğini düşünüyorum.

Kolay gelsin
IP Kayıtlı IP
nebukenazar
Yetkili Kullanici
Yetkili Kullanici
Çıplak Ayak

Alıntı  nebukenazar Cevaplabullet Gönderen: 19 Şubat 2008 saat 00:22
Yazan: müzisyen73

Çok var bu şekilde site ama rapidshare bunu en ciddi, hızlı vede kaliteli yapan kurum.Hem benim premium hesabım var, işime geliyor TongueWink
IP Kayıtlı IP
stranger
Yetkili Kullanici
Yetkili Kullanici
Ender ATEŞ

Alıntı  stranger Cevaplabullet Gönderen: 19 Şubat 2008 saat 08:30
Yazan: nebukenazar

Çok var bu şekilde site ama rapidshare bunu en ciddi, hızlı vede kaliteli yapan kurum.Hem benim premium hesabım var, işime geliyor TongueWink

Vaay:) aramızda halktan olmayan birileri var :D. Şaka şaka. Bende üye olacağım yakında. Rapidshare'in download hızı muhteşem.
IP Kayıtlı IP
Sayfa   8 İleri >>

Gönder Yeni konu aç
Sayfayı yazdır Sayfayı yazdır

Git:
Size Kapalı gözüküyor Yeni Konu açmak
Size Kapalı gözüküyor Cevap yazmak
Size Kapalı gözüküyor Mesaj silmek
Size Kapalı gözüküyor Mesaj düzenlemek
Size Kapalı gözüküyor Yeni anket açmak
Size Kapalı gözüküyor Anketlere oy kullanmak

Bulletin Board Software by Web Wiz Forums version 8.06